Home > Всичко друго > MacBook Pro VS Ordinary Laptop

MacBook Pro VS Ordinary Laptop

MacBook Pro или обикновен лаптоп ще е по-полезен в работата и ежедневието ви и защо?

Categories: Всичко друго Tags:
Вижте всички статии от
Technology lover
Този автор е написал 156 статии

 • Аз не ползвам специален софтуер, който да работи само под OSX, така че ме устройва всичко със стандартната гаранция минимум 3 години и матов дисплей 🙂 На тези условия отговарят почти всички бизнес клас машини.

  Бих ти препоръчал Lenovo ThinkPad сериите X и T в зависимост от това дали искаш батерия/мобилност или мощност, като е задължително да е със SSD диск, за да не се притесняваш при разнасянето на машината напред назад.

 • Благомир Иванов

  Аз в момента съм с Lenovo Edge ’14, но се чудя да го сменя с MacBook PRO ’15…

 • Сериите X и T още са горе долу по дизайните и качестовото на IBM и съответно струват 1200 EUR+, останалите са лаптоп модели са боза 🙂 моето T61 е на почти 4 години вече и не е мръднало, като смятам да го ползвам още поне 1-2 години, като се надявам до тогава да пуснат пак 4:3 дисплеи.

  Иначе MacBook мисля, че още нямат възможност да се ползват с dock, което за мен е голям минус.

 • Христев

  Аз съм с 100% за МАС-а . Еее все пак работих 4г. във фрима с нас 100 такива машини и знам предимства и недостатъци. Майка ми е с един eMAC от 2005 и си цъка проблема е ,че никога не е работила на Windows (: отърва се жената.

  Защо съм за МАС-а НЕ ползвам УИНДОЛС.
  1. Unibody цял алуминиев корпус който по един начин е по-добър, защото е едно цяло парче.
  2. MAC OS X прекрасна ОС красива до безбожие ,а отдоло ОП FreeBSD . Инсталираш си MAC PORTS и получаваш “FreeBSD ports” ( port install nmap – и си в джаза ) дори може да си компилираш.
  3. Лесно да се работи може би това е най важното(имам 2 служебни HP-a и грам не ме кефят). Работата с МАС-а е супер лесна преди си мислех ,че ще ми трябва мишка ,но с тяхният точинг гласс просто няма смисъл с два пръста с 3 или 4 можеш да си направиш така системата ,че скролваш , напред , назад, 360 градуса въртене и какво ли още не.

  Докинг: http://hengedocks.com/ Са докинг станции за МАС също може да ползваш и Toshiba Wireless docking

  Иначе ако е друга машина Sony Vaio ili IBM ( все пак IBM си правят един от най добрите хардуери )

  Имам MacBook Pro ot 2009 и повече никога няма да си купя друг Laptop просто хардуера им са го направили мн добре и като целият е алуминии като го погледнеш все едно вчера си го купил няма износване.

  Сигурен съм ,че и Момчил ще го хареса ,защото знам ,че е ИТ и просто MAC-a има мощността на FreeBSD и прекрасна графика и лесно управление.

 • Благомир Иванов

  Docking station-a ми хареса 🙂 Само ти трябва 1 голям монитор и accessories и си готов с настолното РС 🙂

 • @Христев

  Тези “докове” като гледам са вертикални и не може да се ползва дисплея на машината, не видях и възможност за заключване…
  Между другото ThinkPad T са и едни от най-безшумните машини на пазара, което не може да се каже за MacBook, които съм виждал – доста се загряват, когато смятат. Последните имаха предимството на дълъг живот на батерията ~8 часа преди няколко години, но останалите производители бързо ги настигнаха.

  Затвореното алуминиево шаси има още 1 голям недостатък – когато го залееш с течност, тя няма къде да се отече. Не знам дали клавиатурите на macbook са добре уплътнени.

  Soni Vaio – много са пластмасови, виждал съм няколко потрошени по няколко пъти.

 • Macbook с Windows XP 🙂
  Най-читавия хардуер с най-удобната операционна система.