За зелените… компютри.

Все по често се говори за опазването на околната среда. Проблемите с промените на климата са големи и много хора вече мислят в “зелено”. “Зелени телефони”, “зелени крушки”, “зелени телевизори”… Ние ще ви покажем един зелен компютър.


Идеята се състои в това системата да е максимално енергоспестяваща, но въпреки това да е достатъчно мощна за една сравнително нормална употреба. Тъй като е невъзможно да имаме max мощност и ниско потребление на енергия, ще избегнем допълнителен графичен ускорител, за това ще се доверим на някой вграден.

Eто и нашето предложение:
Intel Core 2 Duo E7200
GiGaByTe GA-EG31MF-S2
4GB RAM
2TB WD Green, 5400rpm

Защо:
Дъното – евтино с вградено видео на интел, с достатъчно богат подбор на процесори, оптимален брой сата конектори, слотове за рам и слотове за допълнителни устройства.

Процесор – двуядрен, много мощен и същевременно икономичен, при включена опция “C1E” на дъното работната му честота се намалява автоматично на 1,6GHz, ниска консумирана мощност в Idle режим, ниста отделяна температура.

HDD – 2TB – предостатъчно, Green серията на WD работи на 5400 оборота, при което потреблението на енергия е намалено драстично

Захранване – едно 250W би свършило предостатъчна работа, но понеже не се намира лесно ще се насочим към Fortron 300W PNR (не толково добро колкото PNF, но за сметка на това зелено)

Резултатите: консумирана мощност 40 – 60W при товар